Balzamik sos tarifi
Balzamik sirke yapımı biraz karışık gibi dursa da aslında evde de bu sos yapılabilmektedir. Dışarıdan satın almak yerine evde kolayca balsamik sirke yapmak için 2 litre organik üzüm sirkesi içerisine 1 çay bardağı esmer şeker eklenir ve kaynayıp, koyu kıvam alana kadar pişirilir.
Balzamik sos neden yapılır?
Balzamik sirkenin aslı, İtalya'nın Modena bölgesinde yetişen üzümlerle yapılan keskin kokulu sirkedir. Balzamik sirke iyi olgunlaşmış üzümlerin şıra haline getirilmesiyle ortalama 25-30 saat kaynatılarak kıvamlı bir hale getirilip daha sonra meşe ağacından yapılmış fıçılarda uzun süre dinlendirilmesiyle elde edilir.
Balsamik sos nerelerde kullanılır?
Hardal, karabiber, şeker ve zeytinyağı gibi malzemeler ile hazırlanan salata soslarında kullanılır. Risotto veya patates püresinin üzerine dökülerek farklı lezzetinden faydalanılır. Balsamik sirke ayrıca kırmızı et yemeklerinde, balık yemeklerinde de sos olarak kullanılır.
Balzamik çektirme nasıl yapılır?
Frambuaz, kırmızı şarap sirkesini ve balzamik sirkeyi karıştırma kabına koyun ve 4 sn/hız 4'te karıştırın. Cam veya paslanmaz çelik bir kaba aktarın, streç filmle kapatın ve 3 gün boyunca, serin bir yerde saklayın.
Sos türleri nelerdir?
Rengiyle İştah Açıp Tadıyla Yemeklerin Lezzetini Katlayan 12 Farklı Sos Tarifi
- Ajvar Tarifi.
- Aioli Sos Tarifi.
- Taze Sarımsaklı Sos Tarifi.
- Vinaigrette Sos Tarifi.
- Chili Thai Sos Tarifi.
- Guacamole Sos Tarifi.
- Harissa Sos Tarifi.
- Paprika Sos Tarifi.
Balzamik sos hangi yemeklerde kullanılır?
Haşlanmış pirinçle yapılan risotto üzerine ve patates püresinin üzerine dökülür. Bunun yanında farklı kırmızı et yemeklerinde etin üzerine sos olarak dökülen sirke, balık yemeklerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Balsamik sirke, tavuk eti ile uyumlu olmadığı için tavuk yemeklerine konmaz.
Balzamik sos yerine ne kullanılır?
Balzamik sirke aroması hafif tatlı ve ekşimsi bir yapıdadır. Bu tadı yakalamak için balzamik sirke alternatifi olarak pekmez ve limon karıştırılabilir.
Balzamik sos içinde ne var?
Çok özeli bir sos olan balzamik sirke, İtalya'nın Modena bölgesinde yetişen üzümlerden elde edilmektedir. İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan Balzamik sirke yapımında; beyaz Trebbiano, beyaz Occhio di Gatto, Spergola, kırmızı Berzemino ve Lambrusco üzümleri kullanılıyor.